mandag 18. januar 2010

MIN 4-ÅRING VIL IKKE HJEM FRA BARNEHAGEN

I det siste har min sønn på 4 år vært umulig å få med hjem fra barnehagen. Han skriker og hyler at han VIL IKKE hjem og lager situasjonen ganske pinlig egentlig.

Jeg synes jeg har forsøkt mange forskjellige metoder for å få han med hjem. For det er jo slik at det ikke er så lett å bare legge fra seg en lek med en gang mamma kommer. Derfor har jeg sagt: ”Bare lek deg ferdig, så venter jeg nede i garderoben.”
Jeg rydder og venter og venter, men ingen kommer. Så da må jeg opp igjen og si i fra at vi må gå, og den samme scenen utspiller seg. Det blir til slutt ikke veldig hyggelig det hele.

Så fikk jeg et tips av min mor her om dagen: ”Spill på at han er stor gutt!”

Dagen etter når jeg skulle hente han i barnehagen hadde jeg litt flaks. Jeg så at han egentlig ville begynne å protestere, men når jeg fortalte at nå måtte vi gå hjem, var det som han ombestemte seg og ble med uten noen protester. På veien hjem, tenkte jeg at denne anledningen må jeg jo ta, og sa til han: ”Morten i dag synes jeg du var så stor og flink gutt. Jeg så at du egentlig ikke ville hjem, men så gjorde du det allikevel. Da har du blitt stor! En stor flink gutt! For det å skrike og bråke sånn når vi skal hjem, det er vel egentlig sånn som babyer gjør det?” Det var Morten helt enig i, og han så veldig stolt ut.

Dagen etter gikk det også helt fint og da sa Morten: ”Mamma i dag tenkte jeg på det, at jeg er stor gutt og ikke baby, også ville jeg hjem!” :-)

3 kommentarer:

 1. Mamma'n vår er en smart dame ;-) Og Morten er verdens herligste!

  Klem fra tante!

  SvarSlett
 2. Tja, kan tenkes at det bare var flaks også. Mitt tips er å vente med å hente til alle andre har dratt hjem - da går det som regel alltid greit..... ;-) Men, at Morten er en "going" er det jo ingen tvil om!! Og hvem syns vel det er gøy å gi seg når en har det morro??

  Hilsen fetter Trond!

  SvarSlett
 3. He-he du har et poeng der Trond hjelper å hente sist også:))

  SvarSlett